CZ  |  EN  |  RU  
     

Obecné informace

Naše společnost je expertem v poskytování všech typů víz do Ruska!

Občané České republiky a EU a dalších zemí musí pro vstup do Ruska mít víza. Nabízíme 24/7 asistenci pro všechny typy víz do Ruska, poskytujeme rychlé a vysoce kvalitní služby za nejnižší ceny v České republice!

Poskytujeme 3 typy služeb:

Kompletní balíček: zašlete nám požadované dokumenty, naši specialisté prověří, jestli se v nich nevyskytují chyby, vytvoříme zvací dopis, zaplatíme konzulární a ILS procesní poplatky a doručíme zpět Váš pas.
Založené na pozvání: všechny benefity rychlé a účinné služby kromě zvacího dopisu, v případě, že ho již vlastníte.
Pouze zvací dopis: Pokud si přejete připravit a podat žádost o vízum sami, zorganizujeme a napíšeme pro Vás zvací dopis, včetně turistického, obchodního, pracovního atd.

 

Kompletní balíček služeb pro víza do Ruska

Postaráme se o celý proces Vaší žádosti o vízum. Poskytneme oficiální zvací dopis, a také pomůžeme s každým krokem žádosti.

Níže naleznete seznam požadovaných dokumentů. V případě jakýchkoliv otázek, neváhejte nám zavolat a náš konzultant vám objasní a vysvětlí vše potřebné.

Požadované dokumenty:

  • Cestovní pasV cestovním pase by měly být alespoň 2 volné stránky. Váš pas nesmí mít žádné záznamy, opravy, rezervace, výmazy nebo poznámky, které nejsou povolené danou pasovou směrnicí. Doba platnosti pasu musí být alespoň o šest měsíců delší než je datum ukončení platnosti požadovaného víza.
  • Jedna fotokopie stránky cestovního pasu s fotkou.
  • Online formulář žádost o vízum (http://visa.kdmid.ruTento formulář musí být kompletně a správně vyplněn Všechny otázky v dotazníku musí být detailně zodpovězeny. Formulář musí být vytištěn a podepsán žadatelem.
  • 1 pasová fotografie žadatele (3,5 x 4,5 cm, jedoduché bílé pozadí)
    Na zadní straně fotografie musí být napsáno žadatelovo jméno. Fotografii připevněte kancelářskou sponkou k vyplněnému dotazníku.
  • Cestovní pojištěníPojištění musí být platné na území Ruska po celou dobu žadatelova pobytu v zemi. Potvrzení o pojištění musí obsahovat důležité detaily daného pojištění jako je číslo pojištění, místo a datum platnosti.
  • Foreign nationals in Switzerland have to present to the Consulate any proof of permanent / long term residency in Switzerland, a copy of a document is enough (Permit B, C or other document).
  • Objednejte na (Stáhnout zde)

Dokumenty můžete doporučeně zaslat na níže uvedenou adresu, nebo je osobně přinést do naší kanceláře — těšíme se na setkání s Vámi!

Konzultant Group Praha s.r.o.
Vaclavské nam. 813/57,
Zvonek: Smart Point
Praha 1, 110 00

Vyřízení žádosti o ruská víza obvykle trvá deset dní od doručení Vaších dokumentů. V případě, že potřebujete víza vyřídit rychleji, kontaktujte nás, a my je za doplatek vyřídíme během 4 nebo dokonce 2 dní.

 

Balíček založený na pozvání

Tento balíček je pro všechny, kteří již vlastní oficiální zvací dopis. Spolu se zvacím dopisem nám zašlete požadované dokumenty uvedené výše.

Naše společnost bude komunikovat s ruským vízovým centrem, prověří Vaši žádost a dokumenty, a ujistí se, že jsou správné a kompletní, zaplatí požadované poplatky a doporučeně doručí Váš cestovní pas zpět na Vaši adresu.

Co je to oficiální zvací dopis?

Typy zvacích dopisů

  • Turistická víza Zvací dopis pro turistická víza obsahuje následující dokumenty poskytnuté buď hotelem registrovaným na ruském Ministerstvu zahraničí, nebo přijímající ruskou cestovní kanceláří: standardní «turistický voucher» a «turistické potvrzení» s jasně čitelnými razítky a detaily. Informace uvedené v dokumentu by měly obsahovat číslo cestovního pasu žadatele, jméno, města, která chce žadatel navštívit, data a místa příjezdu a odjezdu a referenční číslo agentury poskytnuté ruským ministerstvem zahraničí. Upozorňujeme, že samotná rezervace hotelu není dostatečným kritériem pro žádost o vízum.
  • Osobní víza Zvací dopis musí být oficiálně udělený autorizovanou pobočkou ruské Federální služby. Akceptován je pouze originální dokument.
  • bchodní, humanitární, studentská a pracovní víza Relevantní oddělení ruské Federální služby a ruského Ministerstva zahraničí musí vydat příslušné pozvání (originál pozvání musí být doložen v případě více-vstupních víz, v některých případech jsou akceptovány kopie pozvání pro jedno-vstupní nebo dvou-vstupní víza. Nicméně, úředník v oddělení víz může žádat originál pozvání.)
  • Tranzitní víza Zvací dopis může být nahrazen: cestovním pasem země, do které cestujete po výjezdu z Ruské federace, nebo platným cestovním vízem do této země (jestliže je pro vstup vyžadováno) platné cestovní doklady pro vjezd a výjezd z Ruské federace nebo záruka, že takový doklad bude zakoupen v Rusku.

 

Pouze zvací dopis

Můžete se rozhodnout zažádat si o ruská víza v ruském vízovém centru i bez profesionální asistence. V tomto případě Vám pomůžeme získat jakýkoliv typ zvacího dopisu. Více informací o procesu, jak žádat o ruská víza, naleznete na internetových stránkách ruské ambasády.

Další informace nám zašlete na to info@visarussia.cz:

Celé jméno žadatele, datum narození, telefonní číslo, adresa, číslo cestovního pasu a datum platnosti, data vjezdu a výjezdu do Ruské federace, destinace, počet vstupů (1 nebo 2)

Během jedné hodiny vám zašleme zvací dopis připravený k vytištění (platné pro turistická pozvání a firemní dopisy) Kontaktujte nás, jestliže chcete žádat o obchodní nebo pracovní zvací dopisy od ministerstva.

 

Důležité informace:

  • Tranzitní víza nebudete potřebovat v případě, že neopustíte letištní tranzitní zónu a Váš navazující let se uskuteční během 24 hodin od doby příletu. Tranzitní víza jsou obvykle vydávána ne déle než na 3 dny, v případě přepravy vzduchem, a ne déle než 10 dní, v případě přepravy vlakem.
  • Tranzitní vízum není třeba v případě, že zůstáváte v tranzitní letištní zóně po dobu maximálně 24 hodin od doby příletu do doby navazujícího letu. Jestliže cestujete letadlem, tranzitní víza jsou platná po dobu 3 dní. Jestliže cestujete vlakem, tranzitní víza jsou platná po dobu 10 dní.
  • Cestující, kteří projíždějí Ruskem na cestě do Běloruska a Kazachstánu potřebují ruská tranzitní víza, bez ohledu na to, jak dlouho se nacházejí na území Ruska.
  • Motoristé jsou povinni přiložit registrační osvědčení vozidla a průvodní dopis s detaily plánované cesty, itinerář a jména osob, jež budou spolu s motoristou cestovat.
  • Turisté na velkých výletních lodích mohou pobývat na území Ruska až 72 hodin. Loď mohou opustit a opakovaně se nalodit, jestliže se jedná o organizovaný skupinový výlet. Víza jsou požadována, jestliže se sami rozhodnete loď opustit.
  • Registrace v Rusku: Registrace je nezbytná pouze v případě, že se nacházíte na jednom místě více jak 7 dní. Vstupní a výstupní dny, neděle, soboty a svátky se nezapočítávají. Pro klienty hotelů se registrace vykonává na recepci, jestliže se chystáte zůstat v soukromém bytě, je možné se zaregistrovat na místní policejní stanici nebo na poště.
  • V cestovním pase může být pouze jedno platné ruské vízum.

 

Důležité informace o obchodních/pracovních vízech:

  • Žádost o obchodní vízum je možné podat ne dříve než 45 dní před plánovanou cestou.
  • Maximální doba nepřetržitého pobytu v Ruské federaci s obchodními vízem je 90 dní během 180 dní.
  • Pracovní vízum: naopak pracovní vízum umožňuje nepřetržitě pobývat na území Ruska po dobu od 1 do 3 let. Tento typ víz může být v Rusku prodloužen (což obchodní víza neumožňují).